Buscar este blog

Exercici de Land Art.

En els temps en que vivim la Institució Escolar ha ser un espai en el que poguem adquirir consciència del que de veritat signifiquen la societat en un determinat moment històric en un territori.

Per grups feu la proposta d’un treball de Land Art dins el vostre centre d’estudis.

Paraules clau. Societat. Jo. Diàleg. Territori. Aquí. Natura. Land Art

Tingueu en compte que Natura és el conjunt de tots els éssers i fenòmens del món físic, incloent a l’ésser humà en tant que un ésser de la natura. En oposició al "sobrenatural". Tant natural es considera des d’aquest punt de vista un braç humà com una margarida, una borrasca o un microbi. En últim extrem, com "tot el que existeix", aquesta accepció inclouria artificis i creacions humanes.

Però natura assumeix tambié un altre sentit general: l’essencial, l’innat, l’instintiu, l’espontani; de la mateixa manera també és el lloc de procedència.

No oblideu que el Land Art té una varietat de formes, mètodes de treball i actituds, encara que podem detectar característiques comunes:

  1. Les obres són intencionadament efímeres, rebutjant el caràcter etern de l’Art. Transformar el medi natural amb imatges diferents a las generades pels processos naturals a traves de noves metodologies de treball que permetin que la dinàmica de la Natura restitueixi cada element a seu lloc original.
  2. Utilitzen tècniques d’intervenció fonamentades en la transformació progressiva de l’espai natural amb processos inspirats en factors de canvi natural: la temperatura, l’erosió, la pluja, etc. Els materials procedeixen, en la seva majoria, de l’entorn local i es caracteritzen per la seva austeritat i fragilitat.
  3. Ús de la fotografia, el cine i el vídeo com a sopports documentals de les seves obres.
  4. La ruptura amb els llocs de difusió tradicionals, tals com museus i galeríes, motivant el rebuig al tancament de les obres en espais tancats, separats de la vida exterior, i limitadors de la creativitat artística.
  5. Les obres es projecten sempre en funció del lloc materialitzant conceptes generalment abstractes integrats en l’espai.
  6. Bona part dels artistes que treballen en Land Art mostren el seu interès per les cultures arcàiques, a través de models i construccions emblemàtiques.

No hay comentarios: